Zorg voor sfeer in je huis met plinten kopen

Zoek je sfeer in huis dan ontkom je niet aan Plinten kopen – Mooieplinten. Plinten zijn onderdeel van de vloer en geven net dat extra stukje sfeer mee om je ruimte er stralend uit te laten zien. Daarom is de keuze maken voor een juiste plint essentieel en is er veel om over na te denken. Hoe maak je de juiste keuze en waar moet je opletten bij plinten kopen?

Welke plinten kopen?

Elk interieur is uniek en heeft zijn eigen stijl. Zeker als je net een nieuw huis hebt wil je een zo mooi en nieuw mogelijk interieur hebben waar je jarenlang van kunt genieten. Naast dat meubels belangrijk zijn gaat het ook om de details. Door plinten kopen geef je je interieur net zulke details mee om je ruimte mooi en vakkundig af te werken. Plinten kopen zijn er in allerlei soorten en maten. Wil je klassiek, modern of landelijk? Het is allemaal mogelijk met plinten.

Kies voor de gladde plint voor zekerheid

Kijk je naar een modern interieur dan zie je vaak gladde plinten terug. Dat is niet voor niets, want het geeft extra flair aan je ruimte. De meeste mensen kiezen voor gladde plinten van 9 tot 12 centimeter. Pin je niet helemaal vast op deze afmetingen, want voornamelijk bladen en tv programma’s willen nog wel eens hogere afmetingen gebruiken. Desalniettemin is de gladde plint een zekerheidje en verreweg het meest populairst en meest verkochte plint.

Ga voor klassiek met sierplinten

Als je besluit om plinten kopen dan is naast de gladde plint ook de sierplint erg populair. Deze plinten hebben een wat drukke afwerking en staan vooral erg goed in klassieke interieurs. De sierplint heeft een ronde vorm die net even een speciale touch meegeven. Zoals gezegd is de sierplint een gewilde plint en je hebt ze in afmetingen zoals 12, 14 en 19 centimeter hoog. De dikte is meestal 1.8 centimeter.

Vervang je oude plinten met de overzetplint

Heb je al plinten in je interieur, maar wil je er nieuwe plinten overheen plaatsen overweeg dan de overzetplint. De overzetplint wordt ook wel de renovatieplint genoemd. Deze speciale plinten hebben aan de achterkant een uitsparing die je heel gemakkelijk over de oude plint kunt plaatsen. Je gebruikt deze plinten over oude plinten met een maximale hoogte van 7 centimeter en een dikte van 1.2 centimeter. Elke soort plint is overigens te maken als overzetplint.

Welke kleur bij plint kopen?

Een van de belangrijkste onderdelen bij plinten kopen is natuurlijk de kleur. Vroeger werden voornamelijk eikenhouten vloeren gecombineerd met eikenhouten plinten. Vandaag de dag is het heel normaal om plinten in dezelfde kleur te kopen als de muur. Dit is een trend uit België. Wil je met je plinten een verrassend effect creëren kies dan voor plinten met matte verf of

hoogglans lak. Zijn je kozijnen en deuren wit dan is het vanzelfsprekend dat je plinten ook wit horen te zijn. Dit loopt heel mooi in elkaar over en geeft je interieur een bepaalde rust. Het zijn kleine trucjes die je interieur veel goeds doen.