Welke stijlen keukens zijn er?

showroomkeukens

Wie binnentreedt in de wereld van de keukens, zal overweldigd worden door de talloze keuzes die je hebt. Het is best lastig om een keuken te kiezen. Laat je op de eerste plaats leiden door wat jij mooi vindt. Bij welke keuken krijg je een prettig gevoel? Let vervolgens ook eens op hoe je de stijl van de rest van je woning zou kunnen typeren? Het is de kunst om een keuken te kiezen, die hier mooi op aansluit. We helpen je hier op weg, door enkele mooie stijlen keukens uit te lichten.

Een tijdloze keuken hoeft niet saai te zijn! 

Tijdloos, is dat niet het tegenovergestelde van trendy? Nee, met tijdloos bedoelen we een keuken die eigenlijk altijd trendy is. Houd je niet van trendy uitspattingen met felle of uitzonderlijke kleuren, omdat je weet dat je daar snel op uitgekeken bent? Kies dan een neutrale kleur voor je keuken, zoals wit, grijs of lichtbruin. Deze keukens kun je steeds gemakkelijk met wat kleine aanpassingen op het gebied van apparatuur, accessoires, verlichting, decoratie en kleur weer helemaal actueel maken. Op deze manier zorg je dat jouw keuken nooit saai is en met zijn tijd mee gaat!

Waaraan herken je landelijke keukens?

Een woonstijl die erg in trek is, is de landelijke woonstijl. Het gaat vaak om een nostalgische stijl in combinatie met moderne apparatuur. Op die manier blijft deze keuken van alle tijden. Je herkent landelijke keukens aan hun sierlijke details. Ze doen heel romantisch aan. De reden dat veel mensen voor deze stijl kiezen, is omdat het veel rust uitstraalt. Typisch voor deze keukens is veel hout in robuuste vormen en in natuurlijke of zachte kleuren. Ook de rest van de keuken krijgt een matte afwerking in een zachte kleur. Daarbij kun je landelijke accenten leggen door bijvoorbeeld houten, messing of gietijzeren handgrepen te kiezen. Laat je eens adviseren door een keukenstyliste! 

Keukens met een industriële look

Of houd je meer van de stoere uitstraling van een keuken in een industriële stijl? Ook deze keukens zijn populair. Deze stijl noemen we binnen de keukenbranche ook wel de betonlook. ‘Zijn deze keukens niet erg kil?’ Dat is een vraag die we vaak horen. Dat is niet het geval als je deze keuken combineert met bijvoorbeeld hippe vintage details of door voor een warm grijze kleur te kiezen. Hoewel het om een betonlook gaat, is beton niet het beste materiaal om dit te verwezenlijken. Je kunt daarvoor beter materialen kiezen, zoals kunststof, keramiek of natuursteen in een betonlook. De stoere en strakke uitstraling geeft ook een ruimtelijk effect. 

Design keuken vol creativiteit 

Wil je je keuken een exclusieve touch geven? Dat kan natuurlijk bij KüchenWelt. Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om design keukens. Er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open voor wat betreft stijlen en kleuren. Experimenteer met ongebruikelijke kleuren, zoals rood, blauw, groen of een combinatie van zwart en wit. Misschien staat een design kookeiland wel prachtig in jouw keuken? Doordat een nieuwe keuken maatwerk is, kun je overleggen met de leverancier of een keukenstylist hoe je diverse design onderdelen mooi kunt combineren. Welke stijl keuken je ook kiest, houdt altijd goed de functionaliteit in het oog.