Wat zijn de trends op het gebied van muurdecoratie?

steenstrips

Op het gebied van muurdecoratie is er veel mogelijk. Helemaal van nu zijn de marmerlook wandpanelen, steenstrips en natuursteenpanelen. Wandpanelen zijn snel en eenvoudig op bestaande muren te bevestigen. Zelfs door de wat minder handige doe-het-zelver. Zo verander je in een handomdraai je verouderde interieur in een sfeervolle omgeving met een luxe uitstraling.

Wandpanelen op de muur

Met wandpanelen op de muur creëer je meer sfeer in de ruimte. De kleur en de structuur van de panelen maken van je wand een echte blikvanger. Er is veel te kiezen. Zo zijn er wandpanelen voor binnen, met verschillende structuren en kleuren, en voor de buitengevel. De panelen zijn toepasbaar in elke ruimte, van de woonkamer tot de badkamer. Er zijn wandpanelen met marmerlook, betonlook, leren panelen en panelen met steen.

steenstrips

De mogelijkheden van steenstrips

Panelen met stenen worden zowel voor binnen als voor de buitengevel gebruikt. Ze zijn snel en makkelijk te plaatsen. De strips zijn ook maar twee centimeter dik, waardoor er meer ruimte overblijft voor isolatie. Ondanks dat de strips smal zijn, hebben ze dezelfde eigenschappen als gewone stenen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, niet brandbaar en bestand tegen vorst. Omdat er minder materiaal nodig is voor het maken van steenstrips, is het een duurzame keuze.

Stenen panelen voor binnen

Door de diepte en het reliëf zijn panelen met stenen niet van echte stenen te onderscheiden. Er zijn panelen met gewone stenen, maar ook panelen met natuursteen. Vooral natuurstenen panelen zijn populair.

Wandpanelen in de keuken en badkamer

Geen tegels meer in je keuken of badkamer, maar wanden bekleed met wandpanelen. In de keuken plak je de panelen eenvoudig over de bestaande tegels. De trends van nu: Hexagon, natuursteen, marmer of panelen met een visgraatmotief. De badkamer en toilet verander je snel in een luxe ruimte met marmerlook of natuurstenen panelen.