Verschillende soorten lekkages aan je huis

Daklekkage

Lekkages zijn iets waar je natuurlijk liever niet mee te maken wil krijgen. Het kan namelijk voor een heleboel frustratie en opknapwerk zorgen. Dat werk brengt uiteraard ook weer kosten met zich mee, waar je ook niet op zit te wachten. Helaas komen lekkages toch regelmatig voor, op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage of een leidinglekkage. In dit artikel zullen we een aantal verschillende lekkages omschrijven, zodat je straks precies weet waar je op kan letten. Zo ontdek je een eventuele lekkage op tijd en kan je er gauw wat aan doen en zo verdere schade aan je huis voorkomen. Dat zal je in de toekomst namelijk een heleboel tijd en moeite gaan besparen. 

Daklekkage

Een lekkage aan de leidingen

Een lekkage aan de leidingen is iets dat regelmatig voorkomt. Je zult er waarschijnlijk achter komen doordat je vochtplekken ziet. Deze plekken zitten niet op de leiding, maar meestal op het plafond of op de muur. Er zijn verschillende oorzaken voor leidinglekkage. Eén daarvan is slijtage. Slijtage kan op de lange termijn namelijk voor een breuk zorgen, waardoor de leiding gaat lekken. Een andere oorzaak kan slijtage aan de rubbers van de koppelstukken zijn. Deze koppelingen zijn vaak stukken tussen de verschillende delen van de leiding en zitten meestal in een bocht of een hoek. Wanneer deze rubbers versluiten kan de leiding dus ook gaan lekken. 

Lekkages aan je dak 

Lekkage aan je dak is helaas ook iets dat regelmatig voorkomt. Er zijn allerlei verschillende factoren die daklekkage kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden zoals langdurige hitte, langdurige zon of vrieskou. Deze weersomstandigheden kunnen voor scheuren in het dak zorgen. Maar ook slecht onderhoud speelt mee in het veroorzaken van daklekkage. Slecht onderhoud zorgt op de lange termijn ook voor scheuren in je dak en dus voor daklekkage. Het is dus belangrijk om je dak goed te onderhouden, om op die manier jezelf het gedoe van daklekkage te besparen. Want het repareren van de schade van daklekkage vindt natuurlijk niemand leuk.