Verlichtingsontwerp: waarom het belangrijk is het te personaliseren

led lamp

Elke elektrische installatie is uniek, net als de voorkeuren en behoeften van de eigenaars. Een op maat gemaakt verlichtingsontwerp kan rekening houden met deze persoonlijke factoren, zonder de meest correcte en geschikte manier om elke ruimte te verlichten uit het oog te verliezen.

Een verlichtingsontwerp is de combinatie tussen kunstlicht en de architectuur van de ruimte, met als doel het gebruik van lampen te optimaliseren. De functionaliteit en de esthetiek zijn de belangrijkste doelstellingen van een goed project. Het juiste gebruik van lampen is niet alleen bevorderlijk voor het milieu, maar kan ook bijdragen tot energiebesparing.

Voordelen van een verlichtingsontwerp op maat

Meer flexibiliteit voor veranderingen

De uitvoering van het project vóór het begin van de bouw is een gelegenheid om te werken aan wijzigingen die kunnen ontstaan door nieuwe eisen of behoeften.

Het is veel gemakkelijker een project op papier te veranderen dan in een kant-en-klaar gebouw. De visualisering van het eindresultaat is ook realistischer wanneer een verlichtingsproject samen met het bouwproject wordt gepresenteerd. Op dat moment kan het voorstel worden gewijzigd en kunnen aanpassingen worden aangebracht.

led lamp

Efficiëntere lampen

De vakman die verantwoordelijk is voor het verlichtingsproject kan aangeven welke de beste lamp modellen zijn om te installeren.

Of het project zich nu nog in de planningsfase bevindt of zich in een reeds gebouwd gebouw bevindt, het is een uitstekende gelegenheid om te kiezen voor modernere, efficiëntere en zuinigere lampen, zoals LED lamp. Ze worden steeds veelzijdiger en zijn de voornaamste aanbeveling van veel professionals.

Energiebesparing

Het is mogelijk te werken aan een verlichtingsproject dat gericht is op energiebesparing. Door het project aan te passen, kan de professional dieper gaan en het efficiënter en praktischer maken.

Details zoals het gebruik van sensoren, LED lampen, dimmers en optimalisatie van natuurlijk licht maken het verschil.

Harmonisatie met natuurlijk licht

Een van de belangrijkste voordelen van het werken aan het verlichtingsproject tijdens de bouwfase is de vrijheid die de vakman heeft om te plannen, vooral voor natuurlijk licht.

Deze harmonisatie tussen kunstlicht en natuurlijk licht is van fundamenteel belang, niet alleen voor de compositie van de ruimten, maar ook voor energiebesparing. Een goed gebruik van natuurlijke verlichting kan zorgen voor het welzijn van de mensen die de ruimte zullen gebruiken en ook de waarden van de elektriciteitsrekening verlagen.