Van spooktrap naar showtrap

Het is een welbekend fenomeen dat in vrijwel elk huis zal voorkomen. De krakende treden van een trap. Veel mensen accepteren dit en beseffen niet dat traprenovatie nodig is. Ook uw trap kan namelijk nog vele jaren mee nadat er enige zorg aan is besteed.

Ontwikkeling van bedekking

Ook op het gebied van herstel van trappen heeft de tijd niet stilgestaan. In het verleden koos men voor tapijt of kaal met een likje verf. Tegenwoordig zijn er echter ook allerlei andere mooie vormen van bedekking voor uw trap te bedenken. Bijvoorbeeld laminaat, vinyl of een mooie houten afwerking. Dit is echter pas van belang in een latere fase. Nadat het oude bedekkingsmateriaal is verwijderd is het namelijk eerst zaak om eventuele zwakke plekken aan te pakken. Dit zijn de krakende treden. Het is verstandig om deze te laten repareren door een vakman. Deze kan u zelfs mogelijkheden voorleggen waar u niet eerder aan gedacht heeft.

Een nieuwe look

Met het opknappen van de trap ontstaat de mogelijkheid om een nieuwe look voor uw woning te creëren. Traprenovatie kan bijvoorbeeld ook inhouden dat u uw open trap dicht laat maken. U kunt ook uw oude interieur vervangen voor een modernere look en de trap direct mee aanpassen. Daarnaast is het renoveren van de trap natuurlijk vooral ook een veiligheidskwestie. Wie stevige treden heeft die stuk voor stuk zijn gecontroleerd verkleint de kans op ongelukken met grote sprongen. Een vakman kan u er meer over vertellen en heeft direct een aantal ideeën paraat voor uw specifieke situatie.