Upgrade: de trap

“En zo klim ik naar boven….” Een liedje wat veel van ons vroeger op de basisschool hebben gezongen of gezien hebben op tv bij de film van Ome Willem. Wat een nostalgie. Maar nu terug naar de titel: de trap. Niet dat daar iets specifieks mee aan de hand is, maar hoe vaak hoor je wel eens verhalen voorbij komen van mensen die een lelijke val maken van de trap. Jong en oud. Wist je dat wij mensen zo erg zijn ingesteld ook op de hoogte van de trap (18 cm) dat ook maar het kleinste verschil meteen te merken is? Hoe blijven we met z’n allen veilig. 

Verschillende soorten en maten

Natuurlijk is het niet altijd noodzakelijk om extra voorzichtig te zijn met een trap. Dat ligt ook compleet aan jouw gezondheid of welk tijdstip van de dag het is. Maar soms heb je wel eens van die kleine, steile trappen in oude huizen of trappen naar de zolder die toch best wel gevaarlijk kunnen zijn. Om hier toch in bepaalde situaties voorzichtiger mee om te gaan kan het een oplossing zijn om LED strips van INTOLED te plakken op de treden waar het nodig is. Zo zie je vaak met kinderen die nog leren om voorzichtig met zichzelf om te gaan dit toch sneller vergeten. Zo’n hulpmiddel kan dan toch weer een lichtje bij hen doen branden.

Hoe blijven we voorzichtig?

Natuurlijk is het altijd goed om te letten op jezelf. Als kan het verschillen met de dag. Je hebt veel aan het hoofd en dan is de aandacht er niet altijd voor de volledige honderd procent. Daarvoor zouden de LED strips een helpende hand bieden voor de momenten dat jij dit niet kan. Ook voor de mensen om je heen. Voor de tiener die ‘s avonds thuiskomt van zijn vrienden. Voor de kinderen die enthousiast spelen door het huis en voor de ouder die boven iets wilt pakken van zolder.