Trap bekleden, een klus voor een prof

Van alle klussen die er bestaan in en om uw woning, is trap bekleden misschien wel de minst aantrekkelijke om zelf te doen. De bedekking van de treden gaat namelijk gepaard met heel veel meetwerk. En volledige trap aanpakken kost dagen werk.

Het soort tapijt

De bekleding van een trap wordt gedaan met materiaal dan bijvoorbeeld een vloerkleed wordt gemaakt. De stof die op de treden wordt bevestigd moet namelijk zeer slijtvast zijn. Bedenkt u zich maar eens hoe vaak u een trap op en af loopt per dag. De keuze tussen volledige bedekking of gedeeltelijke bedekking is de volgende waar u voor staat. De hulp van een ervaren bekleder van trappen is in zo’n geval echt een uitkomst. Die kan u alles uitleggen over de beste opties met betrekking tot het te kiezen materiaal. Vaak is het een goed idee om het werk volledig uit te besteden aan de bekleder.

Het meetwerk

De materiaalkeuze mag dan enige tijd in beslag nemen, het echte werk gaat daarna pas beginnen. De grote moeilijkheidsfactor van het trap bekleden is het vele meetwerk dat erbij komt kijken. Door de vorm en de draaiing van een trap moet u namelijk meerdere keren met het meetlint aan de slag op elke trede. De kans op fouten wordt daardoor natuurlijk wat groter. Dit is de reden waarom veel huiseigenaren veel klussen zelf aanpakken maar het doen van de trap toch liever uitbesteden. Door ervaring weet een vakman namelijk precies waar de valkuilen liggen en hoe deze te ontwijken zijn.