Tips voor verwarmen overkapping met heater

Tips voor verwarmen overkapping met heater

Hoe comfortabel vertoeven onder je overkapping?

Het verwarmen van een overkapping met een heater is een uitstekende manier om te zorgen dat je het onder je overkapping lekker warm houdt als je in de wat koudere maanden buiten wilt zitten in je tuin. De heater maakt het onder je overkapping zeer comfortabel. Er zijn verschillende heaters te koop waarmee je je overkapping kunt verwarmen. We geven je in dit blog enkele tips die je kunnen helpen de juist heater te kiezen om je overkapping mee te verwarmen.

Kan een heater onder een houten overkapping?

Veel mensen vragen zich af of het überhaupt mogelijk is om een heater onder een houten overkapping te plaatsen, omdat dit mogelijk brandrisico´s geeft. Gelukkig is het mogelijk om een heater onder een houten overkapping te plaatsen. Dit kan zowel tegen de wand als het plafond. Dan is de volgende vraag: welke heater?

Juiste heater kiezen

Als je ’s avonds lekker comfortabel onder je heater wil vertoeven, is het verstandig om een heater aan te schaffen of te gebruiken die voldoende capaciteit heeft voor de grootte van je overkapping. Zonder voldoende capaciteit blijft het er alsnog koud onder. Heb je een overkapping van geringe omvang? Dan is een kleine heater meer dan voldoende. Heb je daarentegen een wat forsere overkapping? Dan moet je een grotere heater kopen of lenen, zodat je zeker weet dat de hele ruimte onder overkapping verwarmd wordt. De goede heater voor de goede overkapping is dus zeer belangrijk.

Waar de heater plaatsten?

Ook moet je goed bepalen waar je de heater gaat plaatsen. Als je een elektrische heater hebt, zorg er dan voor dat je hem dicht bij een stopcontact plaatst, zodat je geen extra kabels nodig hebt. Als je een gasheater hebt, zorg er dan voor dat je hem zo ver mogelijk van de muren plaatst, zodat je geen schade aanricht aan de muren. Verder is het belangrijk om de juiste brander te kiezen. Er zijn verschillende soorten branders, dus zorg ervoor dat je de brander kiest die het beste past bij jouw overkapping.

Welk type verwarming?

Tot slot nog de vraag: welk type verwarming kies je? Er zijn verschillende opties, waaronder infrarood, convectie en convectie-stralingswarmte. Om die keuze te maken, kun je het beste naar een heater specialist gaan die je kan adviseren over de soorten heater verwarming voor je overkapping.

Meer tuinblogs?

Wil je meer informatie inwinnen via onze blogs? Voor tuinblogs klik je hier.