Speeltoestel aanschaffen op speeltoestel-koning.nl

Op de website speeltoestel-koning.nl kun je gemakkelijk en snel een degelijk speeltoestel aanschaffen voor een goede prijs. Denk aan houten speelhuisjes, schommels, zandbakken en andere speeltoestellen. Het is zelfs mogelijk om via deze website het hout aan te schaffen om zelf een toestel te bouwen! 

Waar moet je op letten als je een speeltoestel gaat aanschaffen?

Als je een speeltoestel gaat aanschaffen, is het natuurlijk van belang dat deze nog lang meegaat. Je wilt natuurlijk dat je kinderen lang kunnen spelen met het toestel, maar dat moet wel veilig blijven. Daarom is het verstandig om voor hout te kiezen als materiaal voor het speeltoestel. Hout is een natuurproduct en kan dus veel beter tegen de veranderingen van het weer. Plastic heeft dat bijvoorbeeld helemaal niet. Bij een goede regenbui, wanneer het vriest of juist heel warm is in de zomer, zul je dat merken aan de kwaliteit van het plastic. Deze gaat namelijk achteruit. Bij hout is dat niet het geval. Bij droog en zonnig weer zullen er oppervlaktescheuren ontstaan in het hout, maar die hebben geen effect op de stevigheid. Daarbij zullen deze scheuren weer minder worden bij nat weer. De houten speeltoestellen zijn dus bestand tegen weer en wind. De balken zijn dan ook nog eens zo sterk dat er meerdere kinderen tegelijkertijd kunnen spelen op het toestel. 

Zelf bouwen

Als je zelf heel handig bent, is het vaak veel leuker om zelf een speeltoestel te ontwerpen en bouwen voor je kinderen. Belangrijk hierbij is om eerst een goed ontwerp te maken. Aan de hand van dat ontwerp kun je hout inkopen bij De Speeltoestel Koning. Maak vervolgens je toestel af met de accessoires die op de website te koop zijn, zoals een glijbaan, schommel, basketbalnet of klimstenen om langs de muur omhoog te klimmen. Het hout wat je koopt bij De Speeltoestel Koning is geïmpregneerd FSC hout en voorzien van een TÜV keuring. Kijk ook extra naar veiligheid en koop extra verstevigingen om het toestel in de grond vast te zetten. Zo blijft het veilig om te spelen op het toestel en hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kinderen lekker bezig zijn in de tuin.