Screens als zonwering gebruiken

Screens

Veel mensen zijn op zoek naar een oplossing om tijdens de warme dagen de warmte toch buiten de deur te houden. Er zijn ook verschillende manieren waarop je dit kunt gaan aanpakken. Een van de meest moderne oplossingen is misschien wel het gebruik van screens. Dit zijn namelijk een soort doeken die je tegen het raam kan laten maken. Uiteraard zul je de doeken ook met een elektrische functie kunnen bestellen zodat je ze niet met de hand open of dicht hoeft te doen. Dit is erg fijn, helemaal wanneer je al minder mobiel bent. Dan hoef je enkel op een knop te drukken en zullen de doeken omhoog of omlaag gaan.

De kosten

Wanneer je dan gaat kijken naar de kosten van screens dan zul je ook merken dat dit erg kan variëren. Het is namelijk maar net welk model je kiest en welke extra opties je erbij neemt. Zo zal een elektrische variant een stukje duurder zijn dan een variant die je met de hand open en dicht moet doen. Het is ook maar net waar je het voor wil gebruiken. Wil je het bijvoorbeeld voor bij je huis gebruiken? Dan is het wel zo fijn dat je het met een afstandsbediening kunt bedienen, maar het zal geen noodzaak zijn.

Screens

De voordelen

Wanneer je screens gaat vergelijken met andere zonwering dan zie je dat het allergrootste voordeel is dat je er vrijwel geen ruimte door zal verliezen. Dit komt omdat deze zonwering via zijgeleiders recht naar beneden zal gaan. Dit neemt dan minimaal ruimte in beslag. In de achtertuin zou dit betekenen dat je hier nog prima een paar stoelen en een tafel kunt neerzetten en deze ook niet hoeft te verplaatsen als de schermen omlaag of omhoog gaan.