Op zoek naar een nieuwe tv kast? Ga om deze 4 redenen voor een zwevende kast

tv kast

Mede door het feit dat moderne tv’s andere eisen stellen dan televisies van weleer én natuurlijk het gegeven dat veel gebruikte meubels kunnen slijten is het eens in de zoveel tijd nodig om een nieuwe tv kast te kopen. En zoals bij veel productgroepen het geval is, zo is dat bij tv kasten ook: je hebt wat dit betreft behoorlijk wat te kiezen. Zo kun je om te beginnen al kiezen tussen staande en zwevende tv kasten. Lees verder om te weten om welke vier redenen het aan te raden is te kiezen voor een zwevend exemplaar.

Bepaal zelf de hoogte

Als je voor een zwevende tv kast kiest, dan kun je zelf bepalen hoe hoog het oppervlak komt te zitten waar de tv straks komt te staan. Zo kun je er in principe altijd voor zorgen dat je televisie zich op de meest gewenste hoogte zal bevinden.

Niet verschuifbaar

Alle meubels die niet zijn bevestigd aan de muur of wellicht de vloer kunnen verschuiven. Dat geldt voor een staande tv kast dus ook. Dit is onwenselijk, want dit doet afbreuk aan de zorgvuldig ingerichte woonkamer. Met een zwevende tv kast heb je dit probleem niet.

tv kast

Makkelijk schoon te maken

Een zwevende tv kast is in z’n geheel makkelijker schoon te maken dan een staande kast. Dit geldt uiteraard vooral voor de onderkant van de kast. Ook onder de kast is het een stuk makkelijker schoonmaken, want normaal gesproken zit een zwevende tv kast een stuk verder van de grond dan een staande kast.

Creëren ruimtelijkheid

Tenslotte zorgt een zwevend meubel er altijd voor dat een kamer groter lijkt. Dit omdat een groter stuk vloeroppervlak met het blote oog zichtbaar is.