Niet meer naar buiten voor een gezellig avondje met je vrienden met deze oplossing

We komen er ondertussen allemaal achter: even een drankje op het terras doen of avondje met vrienden naar de discotheek is niet meer zoals het ‘vroeger’ was. De prijzen rijzen namelijk de pan uit. Daarom in dit stuk enkele geld besparende manieren om toch een leuke avond te kunnen hebben, waaronder een huisbar kopen (een huisbar kopen klinkt als rigoureuze oplossing, maar wacht maar tot je alle voordelen ervan zien) en een gezellig cocktailavond. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindelijk, zoals je de creativiteit maar de vrije loop laat.

Gewoon thuis: je eigen bar

Waarom niet zelf voor barman spelen? Om dit nog net iets professioneler te maken zou je eens rond kunnen gaan kijken naar de aanschaf van een eigen bar. Wist je dat er kleine barretjes bestaan die juist geschikt zijn om thuis neer te zetten? Dit type bar, ook wel huisbar of luifelbar genaamd, is per uitstek geschikt voor thuisgebruik. Deze zijn namelijk beperkt in afmeting waardoor ze vaak in een extra slaapkamer, op zolder of wellicht onder de overkapping passen. Serveer je gasten eigen drankjes, draai een muziek of organiseer een karaoke avond. Geen rijen meer voor het toilet, geen biertjes die meer dan 3 euro kosten en wellicht nog wel het meest ideale aan je eigen bar: geen sluitingstijd (tenzij de buren gaan klagen).

Organiseer zelf een cocktailavond

Bij uitstek het meeste dure soort drankje: de cocktails. Hier betaal je soms wel meer dan €10 of €20 euro per drankje voor in een bar. Dus: waarom maak je ze niet zelf? Via internet, bijvoorbeeld via YouTube zijn verschillende tutorials te volgen waar je exact ziet wat je nodig hebt en welke stappen je moet zetten om die perfecte Bloody Mary te kunnen maken.