Houtlook tegels: mooier en beter dan echt hout

Door nieuwe productietechnieken in keramische tegels, zijn tegelfabrikanten in staat om echt hout na te bootsen op keramische tegels. Inmiddels is deze techniek nog verder door ontwikkeld en gecombineerd met een andere trend; grote keramische tegels. Hierdoor zijn de houtlook tegels van tegenwoordig werkelijk fenomenaal. Wanneer jij een nieuwe vloer wilt leggen, overweeg dan zeker houtlook tegels. Denk overigens niet alleen aan de vloeren die traditioneel van tegels voorzien worden, zoals badkamer, toilet en keuken. Ook de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte waar je een houten vloer zou willen plaatsen, kan met deze soort tegels betegeld worden.

Waarom zijn houtlook tegels zo populair?

De reden waarom houtlook tegels zo populair zijn geworden heeft met meerdere factoren te maken. Dit heeft met name met de productie van de tegels te maken, en er zijn twee externe factoren. Deze laatste twee zijn dat mensen tegenwoordig vaak vloerverwarming in huis hebben en keramische tegels hier ideaal voor zijn. Ze laten de warmte goed door en hebben niet zoals hout last ervan dat ze krimpen of uitzetten. Ten tweede willen mensen een onderhoudsarme vloer. Je wilt zo zorgeloos en ontspannen mogelijk wonen. Een onderhoudsarme vloer waar een glas water over kan vallen, past hier volledig bij.

Houtlook tegels zijn er tegenwoordig in allerlei formaten

Als je naar de productie kijkt, dan is één van de redenen waarom houtlook tegels zo populair zijn, dat houtlook tegels er tegenwoordig in allerlei formaten zijn. Van kleine tegels, die vergelijkbaar zijn aan een parket, tot grote langwerpige tegels die met houten planken vergeleken kunnen worden. Hierdoor kun je met keramische tegels de uitstraling creëren die je wilt. Een visgraat vloer, Hongaarse punt of gewoon een houten plankenvloer; alle type houten vloeren kunnen ook met keramische houtlook tegels gerealiseerd worden.

Keramische tegels met embossing

Nog een factor in de productie van houtlook tegels die aan de populariteit bijdraagt, is de kwaliteit van de tegel. Door een zeer realistische print, oogde de houtlook tegel als precies zoals echt hout. Maar door het toevoegen van een voelbare structuur, embossing genaamd, voelen de tegels ook zeer echt. Zeker op vloerverwarming heeft de vloer zelfs een behaaglijke warmte. Uiteraard zijn tegels zonder vloerverwarming kouder dan echt hout. Maar een gezellig kleed bij bijvoorbeeld de zithoek kan dit oplossen. Ook kun je in de winter fijne sloffen aandoen. En, in de zomer is een lekkere koele vloer wel weer heerlijk.

Binnen en buiten houtlook tegels leggen

Of je nu een balkon of terras hebt, het is erg mooi om buiten naar binnen te halen of andersom. Of je nu meer een binnen- of buitenmens bent, van een doorgetrokken vloer in woonkamer en balkon of terras wordt iedereen blij. Zeker als je schuifdeuren hebt, dan kan dit in de zomer optisch je leefruimte prachtig vergroten. De grens met binnen en buiten kan weggehaald worden met houtlook tegels. Let bij dit soort tegels kopen erop dat de tegels wel vorstbestendig moeten zijn. Eventueel kun je voor binnen een ander type tegel kopen dan voor buiten. En uiteraard plaats je wandtegels op de wand en vloertegels op de vloer. Wandtegels kunnen niet op de vloer geplaatst worden doordat de dikte van de tegels zelf onvoldoende zijn.