Hoe kies je de beste voordeur?

EVA 5

Naast het materiaal van de poortopeners moet je ook nadenken over de uitstraling van de voordeur. Meestal kiest men voor een voordeur van pvc of hout. Het is mogelijk om een houten voordeur te vervangen voor een voordeur van kunststof, maar het nadeel is dat het niet hetzelfde karakter heeft als een houten voordeur. Een natuurproduct geeft simpelweg veel uitstraling aan je gevel en heeft een goede isolatiewaarde. Het voordeel van pvc ten opzichte van hout is dat het onderhoudsvriendelijker is en langer mooi blijft. Meer weten over voordeuren? Lees het in deze blog!

Denk na over hoeveel je bereid bent de deur te onderhouden

Wanneer je kiest voor een houten schuifpoortopener, dan moet deze af en toe geschilderd worden. Als je niet bereid bent dit zelf te doen, dan moet je de kosten van het schilderen door een externe partij meenemen in je beslissing als je kiest tussen een deur van hout of kunststof. Je kunt prima kiezen voor kunststof ramen en de deur en het kozijn ervan in hout. Hout zorgt namelijk voor een prachtige uitstraling. Als je niet kunt kiezen, dan is een deel hout en een deel kunststof een prima optie. Je kunt dit op verschillende manieren toepassen, zoals het kozijn van hout en de deur zelf van kunststof bijvoorbeeld.

Schilderen van een deur

Kies je voor een houten deur? Dan moet deze wel geschilderd worden. Dit kan best veel tijd opslokken, en als je niet op tijd schildert dan heeft je woning een minder mooie uitstraling. Steeds meer mensen wegen het praktische aspect mee in hun keuze voor een deur, waardoor houten deuren minder populair worden. De kunststof deuren van de laatste jaren hebben een echte houtlook met nerf, zijn degelijk en je hoeft ze niet te schilderen. Als je goede beglazing kiest, is dit een prima alternatief voor echt hout, want het lijkt net echt!