Het gebruik van een verhuishondje

verhuishondjes

Ga jij verhuizen en zie je op tegen al het werk dat er bij komt kijken? Van inpakken tot sjouwen, het is vaak een hele klus. Gelukkig bestaat er een hulpmiddel om in ieder geval het sjouw- en sleepwerk een stuk lichter te maken: het verhuishondjes. Een vreemde naam voor een toch wel erg handig product, maar wat is het nu precies?

verhuishondjes

De kenmerken

Een verhuishondje is eigenlijk niets meer dan een plankje met wielen eronder. Het dankt zijn naam aan een oud gezegde, dat er op neer kwam dat zwaar werk lichter wordt door een hond te gebruiken. Een meubelhondje of meubelroller zijn andere benamingen voor dit product.

  •  Het product heeft altijd een houten plateau en is voorzien van een antislip bovenlaag. Wel zo handig om het schuiven van spullen te voorkomen.
  • Daarnaast heeft het hondje zwenkwieltjes. Deze draaien makkelijk mee in elke gewenste richting.
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen een draagvermogen hebben tot wel 500 kilo.
  • Het verschilt per verhuishondje hoe hoog de maximale oprijhoogte is en of er sprake is van veel of weinig lawaai tijdens het rijden.

De voordelen

Je kunt je vast voorstellen hoe handig het is om je spullen op een meubelhondje te plaatsen en er zo mee ‘weg te rijden’. Het grootste voordeel is dan ook dat het je een hoop gesjouw bespaart. Dit scheelt de nodige keren op en neer lopen, aangezien je meerdere dozen op elkaar kunt stapelen. Het werkt dan ook een stuk sneller en het vormt tevens geen zware belasting voor je rug.

Lenen of kopen

Ga jij dus binnenkort verhuizen? Denk dan zeker na over de aanschaf van dit product. Ze zijn compact en daardoor makkelijk op te bergen, dus ook na gebruik staan ze je niet snel in de weg. Voor slechts een paar tientjes kun je er bij de gemiddelde bouwemarkt al een kopen. Daarbij is dit een typisch product wat nog al eens uitgeleend wordt. Misschien heeft iemand in je omgeving zo’n handig verhuismiddel zelfs wel!