Haagplanten online kopen?

Dat kan met één druk op de knop! Bij Tuinplant.nl vindt u meer dan 100 soorten haagplanten van eigen kwekerij, zodat u voldoende keuze heeft. Een haag kan dienen als erfafscheiding, maar ook als speels element in de tuin die zorgt voor hoogte en diepte. Haagplanten bestellen is bij Tuinplant.nl heel eenvoudig.

Soorten hagen bij Tuinplant.nl

Of u nu groenblijvende haagplanten wilt, een lage heg of juist een kleurrijke haag, er is genoeg keuze. Wilt u het hele jaar een haag met blad eraan? Kies dan voor een groenblijvende haag, zoals de taxushaag, de ligusterhaag, de laurierhaag of bijvoorbeeld de glansmispelhaag. De beukenhaag is half bladhoudend. Wilt u graag een roodkleurige haag? Denk dan eens aan de rode beukenhaag of de glansmispel. De rhododendron is ook zeer geschikt als haag en siert de tuin één of twee keer per jaar op met prachtige grote bloemen. Bladverliezende hagen zijn kaal in de winter, maar bloeien des te uitbundiger in de zomer. Zoek op onze website met de filter en met een paar klikken kunt u vanuit huis uw heg kopen.

Kale wortel, kluit of in pot?

Wanneer u van half oktober tot half april uw haagplanten aanschaft en plant, kunt u van vele voordelen genieten. Doordat de plant dan in rust is, is het minder werk om ze te rooien en bent u voordeliger uit door een plant met kale wortel te kopen. Daarnaast heeft de plant alle tijd om goed wortel te schieten, zodra het voorjaar nadert. U kunt ook kiezen voor planten met kluit, dat heeft dezelfde voordelen, maar is iets duurder. De rest van het jaar zijn alle hagen verkrijgbaar in pot. U kunt het hele jaar door hagen planten, zolang de schep de grond maar in kan.

Bloeiende hagen

Met een mooie bloeiende haag, heeft u twee vliegen in één klap gevangen. Een (erf)afscheiding en kleur in uw tuin! Denk eens aan de rhododendron. Twee keer per jaar bloeit deze mooie tuinplant met grote bloemen. Maar ook de meidoornhaag bloeit leuk met kleine, witte bloemen.

Buxus of Japanse hulst?

De buxus is favoriet bij iedereen die een strakke haag wil en makkelijk te snoeien. De laatste jaren zijn er echter steeds vaker klachten over schimmels die razendsnel door de haag heen gaan. Voorkomen van schimmels kan, maar zitten ze er eenmaal in, dan komt u er niet meer vanaf. Een goede vervanger vindt u in de Ilex crenata. Ook deze haag kunt u heel strak snoeien en laag houden, indien gewenst.

Hagen planten en snoeien

Gebruik bij het planten van hagen altijd de speciale aanplantgrond. Snoeien kan vrijwel direct op de gewenste hoogte of vorm. Het fijne van de meeste hagen is dat u er weinig omzien naar heeft. Zolang u ze 1 of 2 keer per jaar bemest of snoeit heeft u een prachtige haag! Van najaar tot de lente zijn hagen goedkoper aan te schaffen, omdat ze dan verkrijgbaar zijn met kale wortels.

Deskundig advies

Wilt u advies? We helpen u graag met uw keuzes. U kunt bij ons ook terecht voor een professioneel tuinontwerp of beplantingsplan. En indien gewenst planten we alles ook voor u in. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw haagplanten kopen kan nu heel eenvoudig via Tuinplant.nl. Maak uw keuze online en wij bezorgen het bij u thuis.