Geordend de was doen doe je zo

Iedereen herkende ze; De wasmand liep over en de kleren lagen door het hele huis. Vooral mensen in gezinnen met twee of meer kinderen begrijpen deze situatie heel goed. Nu is het een dagelijkse gewoonte geworden om dingen georganiseerd te houden. Dit zorgt vaak voor veel overlast, want een chaotisch huis is een rusteloos hoofd. Hoe schep je wat orde in deze waschaos? Hieronder wordt het kort toegelicht.

Waszone creëren

Het is te merken dat schone was zich blijft ophopen. Alle verschillende pakken overlappen elkaar en het blijft een hele klus om alle pakken bij elkaar te vinden. Hier ontbreekt structuur. Daarom is het erg handig om verschillende waszones te creëren, namelijk: vuile, natte, droge en opvouwbare was. Dit zorgt voor een snel en soepel besturingssysteem.

Aan de slag met meerdere wasmanden

Is er binnenin ruimte voor de wasmand? Gebruik die ruimte dan om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Koop (liefst drie) wasmanden voor witte, dunne en gekleurde was. Dit heeft automatisch als bijkomend voordeel, dat je altijd genoeg ruimte hebt voor al je wasgoed en niets rondslingert. Pak snel de vochtige kleren en ga naar de wasmand!

Hang de was uit de machine meteen op

Het is begrijpelijk om af en toe dingen met rust te laten. Dit wil je niet op een droger vol droge kleding. Het is echter beter om rechtop te zitten. Dit maakt ruimte voor de volgende wasbeurt, want die komt gegarandeerd aan. Waarschijnlijk is het makkelijker te spotten als je een groot gezin hebt, want dan is er ook spontane was. Massamarkt biedt een breed scala aan producten om u te helpen bij uw wasgoed.