Geef gebouwen een tweede kans

herbestemming gebouwen

Het wordt er niet altijd beter op wanneer er een oud pand wordt gesloopt, en er nieuwbouw voor neergezet wordt. Gelukkig wordt het steeds populairder om de oude gebouwen te laten staan, en deze een herbestemming te geven. Bij herbestemming moet je wel weten wat de regels en wetten zijn, kraalarchitecten.nl is ook specialist voor herbestemming gebouwen en de professionele begeleiding hierin. Het slopen van oude gebouwen werd tot voor kort veel gedaan, tegenwoordig is dit gelukkig anders.

herbestemming gebouwen

Wat is herbestemming eigenlijk

Wanneer we het over herbestemming gebouwen hebben, hebben we het over gebouwen welke een andere bestemming krijgen. Hierbij is het wel belangrijk dat er gekozen wordt voor de goede bestemming, je kunt niet overal elke dienst in laten plaatsvinden. Het bestemmingsplan geeft aan wat voor soort bestemming een gebouw mag hebben, maar er kunnen ook andere eisen worden gesteld aan het uiterlijk van het gebouw bij een herbestemming. Vaak wordt er ook rekening gehouden met duurzaamheid, financiën en cultureel opzicht.

Leegstand door financiële crisis

Door de slechte financiële economie, zijn er ook veel gebouwen die te maken hebben met leegstand. Het is verstandiger om van de leegstand van een gebouw, weer een mooie en goede bestemming te maken. Maar helaas is niet elke bestemming toegestaan in een oud pand, soms zijn er bepaalde vergunningen nodig of geeft het bestemmingsplan iets anders aan. Kraalarchitecten.nl kan hierin een belangrijke rol spelen, niet alleen bij het uitvoeren maar ook voor het verzorgen van bepaalde vergunningen.