Gangverlichtingstips voor thuis.

Een goede halverlichting is een belangrijk element voor elk modern huis. De juiste verlichting kan jouw gang transformeren van een donkere en onheilspellende grot in een uitgestrekte en stijlvolle overgangsruimte.

Er is tegenwoordig een veelvoud aan verlichtingsarmaturen beschikbaar voor verschillende persoonlijke stijlen en budgetten. Halverlichting kunnen wandkandelaars, verzonken plafondlampen, hanglampen en zelfs ledstripverlichting zijn. Soms staan ​​de smalle afmetingen of architectuur van een gang geen wandkandelaars toe, maar je kunt uitgeven aan een dramatische hanglamp als het plafond hoog genoeg is. Zorg ervoor dat je zowel de armatuur zelf als de hoogte van jouw vloer tot plafond meet voordat je een pendelarmatuur voor uw gang koopt. Als een pendel te lang is, probeer dan een plafondlamp voor inbouw.

Een goede vuistregel is om een ​​hanglamp 2,5 meter boven de vloer te hangen. Let er ook op of je deuren hebt die naar de armatuur zwaaien. Wees echter niet bang om in deze ruimte een dramatische lamp te installeren om een ​​gedenkwaardig statement voor het huis te maken.

Een andere optie voor gangen met lage plafonds is om plafond inbouw armaturen te installeren als halverlichting. Dit zorgt voor extra flexibiliteit – vooral belangrijk voor kinderen en volwassenen die vaak ’s nachts naar de badkamer gaan. De aan het plafond gemonteerde armaturen kunnen ook worden geïnstalleerd op een dimmercontrolesysteem om navigatie mogelijk te maken die de rest van het huishouden niet stoort.

Wandkandelaars zijn zowel een ontwerptool als een visueel hulpmiddel. We meten zowel onze locatie als onze bestemming door “markeringen” te volgen binnen onze gezichtslijn. Een spoor van wandkandelaars kan ook worden gebruikt om deuropeningen te lokaliseren. Zoals altijd moet men de afmetingen van de wandkandelaar en de breedte van de gang meten om ervoor te zorgen dat de schans niet te ver uitsteekt.