Energielabel bij verkoop woning

Zonnepanelen

Als u van plan bent uw woning te verkopen, moet u weten dat het voor potentiële kopers wettelijk verplicht is om op de hoogte te zijn van het energielabel van uw woning. Dit is een manier om te laten zien hoe energiezuinig uw huis is. Kopers worden niet misleid en kunnen zelf beslissen of ze een woning met een bepaald energielabel kopen of niet. De labelklasse van het energielabel moet duidelijk zichtbaar zijn en moet bij oplevering van het appartement in pdf-formaat aan de nieuwe eigenaar worden overhandigd. In deze blog gaan we uitgebreid in op de energielabel woningen.

Vind een energieconsulent

De eerste stap bij het registreren van het energielabel van uw woning is het vinden van een energieadviseur. Dit is in de eerste plaats een bevoegd en bekwaam persoon om de energielabel woning professioneel te identificeren. Als u uw woning niet langdurig wilt verkopen, is het verstandig om op het juiste moment een energieadviseur in te schakelen. Je hebt altijd een volledige agenda. Het is daarom aan te raden om ruim van tevoren te reserveren.

Hoe zit het met negatieve beoordelingen? 

Energieadviseurs gebruiken energielabels om verschillende typen woningen te onderscheiden. Als uw huis een lage rating heeft, betekent dit dat uw huis niet energiezuinig is. Zodra de koper dit beseft, kan hij zijn bod op uw woning intrekken. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om van je huis een energiezuinig energielabel te maken. Een energieadviseur staat aan uw zijde met raad en daad. Op basis van zijn rapportages kan hij u adviseren om aanpassingen aan uw woning door te voeren. Deze zijn bedoeld om uw woning energiezuiniger te maken.