Een minimalistische tuin, die creëer je zo

Wil je graag een minimalistische tuin? Dan vraag je je misschien af hoe je dit het beste kunt realiseren. Minimalistische tuinen zijn tegenwoordig populair, doordat ze rust uitstralen. Wat is er nu fijner dan na een lange, hectische werkdag lekker neerploffen op een goede loungebank in je minimalistische tuin? Hieronder lees je hoe je een minimalistische tuin kunt creëren.

Bijzondere planten

Dat een minimalistische tuin uit niet teveel objecten en poespas bestaat, wil niet zeggen dat er geen planten mogen staan. Je wilt natuurlijk niet voor een druk bloembed gaan, maar een mooie plant hier en daar maakt de tuin net iets sfeervoller. Ga bijvoorbeeld voor een grote, bijzondere plant, die je op verschillende plekken in de tuin terug laat komen. Hierdoor heb je ook nog eens minder onderhoud aan de tuin dan wanneer je voor veel planten zou gaan. 

Verschillende materialen

Ook is het goed om na te denken over wat voor materialen je in je minimalistische tuin wilt. Vaak wordt er gekozen voor natuurlijke materialen met allerlei soorten texturen en structuren. Zo ontstaat er, ondanks het minimalisme, toch een fijne sfeer in je tuin. Je kunt overigens prima voor een terrasoverkapping (bijvoorbeeld eentje van www.metalura.nl) gaan in je minimalistische tuin, of voor een sfeervolle tuinkamer. Deze doen vaak veel goeds voor de sfeer.

Kleuren

Denk van tevoren na over welke kleuren je terug wilt laten komen in je tuin. Vaak wordt er gekozen voor natuurlijke tinten, maar je kunt natuurlijk ook een kleur als blauw regelmatig terug laten komen in het ontwerp. 

Mooie decoratie

Uiteraard mag ook mooie decoratie in de tuin niet ontbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sierkussens, maar ook verlichting en een bijzondere plantenpot. Je zou hiervoor voor één specifieke kleur kunnen gaan die je steeds terug laat komen in de verschillende accessoires die je in de tuin plaatst.