Een eigen huis bouwen

Een eigen huis bouwen, wie wil dat nu niet? Ik weet in ieder geval dat ik het met liefde zou willen. Ik zie vele voordelen in het bouwen van een eigen huis, maar ook zeker nadelen. Ieder heeft zo zijn eigen ding en iedereen wil wat anders.

Voor- en nadelen

Voordelen:

Voor mij zouden de voordelen zijn dat ik zelf de plek mag en kan bepalen. Er zijn zoveel mooie plekken in Nederland en over de hele wereld. Wie weet zou ik mijn huis wel in Italië zetten. Ook is het voordeel van een eigen huis bouwen, dat ik zelf mag bepalen wat voor soort huis het wordt. Wordt het heel modern? Of juist klein en snoezig? Daarnaast zou ik mijn type huis en bouwstijl afstemmen op het interieur in het huis.

Nadelen:

De nadelen van het bouwen van een eigen huis zijn toch wel de vergunningen. Ik kan heel graag mijn huis willen laten bouwen op een plek in de natuur, maar als ik daar de vergunning niet voor krijg wordt het lastig. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een vergunning voor een zwembad of een paardenbak. Het is goed om met de gemeente te overleggen van wat er mogelijk is en aan de hand daarvan te overwegen of ik het zou doen.

Mijn eigen droomhuis

Mijn eigen droomhuis zou ik bouwen in Italië. Ik maakte daarnet geen grapje! Het is een prachtig land, met een mooie cultuur en lekker eten. Zelf zou ik het in de stijl doen die daar populair is. Van die kleine stenen en schattige vormen. Een zwembad zou heerlijk zijn, maar is geen must. Zolang het er maar gezellig is en een sfeertje heeft, dat is voor mij het belangrijkst. Het is natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de kosten huis bouwen.

Dromen over je eigen huis is altijd leuk om te doen en ook zeker een aanrader, ook al is het soms niet mogelijk. Het is als mens nooit erg om te blijven dromen en plannen te maken voor later.