Dit zijn de kenmerken van een tuinkas

tuinkas

In veel tuinen is een tuinkas terug te zien. Dit handige ontwerp leent zich perfect voor het kweken en oogsten van groenten en fruit. Maar ook bijzondere planten en bloemen kunnen hier het hele jaar door goed groeien. Maar waar herken je een kas voor in de tuin nu precies aan? Je leest het in dit artikel.

tuinkas

Je herkent een kas aan het puntige ontwerp

Laten we beginnen met het design. Je herkent een kas aan het puntige ontwerp. Door dit puntige design heb je genoeg ruimte om te kunnen staan en ga je daardoor erg comfortabel te werk. Een kas voor in de tuin past in vrijwel iedere tuin, aangezien er vandaag de dag tal van formaten zijn waar je uit kunt kiezen. En dat is wel zo goed om te weten natuurlijk. 

De kas is altijd voorzien van panelen van glas

Naast dit puntige design, herken je een kas voor in de tuin ook aan verschillende panelen van glas. Het glas zorgt er natuurlijk voor dat bloemen, planten, groenten of fruit voldoende daglicht krijgen, maar de kas kan ook in een relatief korte tijd opwarmen. Hierdoor blijft de temperatuur vrijwel het hele jaar door optimaal en merk je al snel dat hetgeen dat je kweekt, net even wat sneller groeit en bloeit. 

Het skelet van een kas voor in de tuin is in verschillende materialen te verkrijgen

Vandaag de dag hechten steeds meer mensen waarde aan het design van het skelet van de kas voor in de tuin. Daardoor is het model in verschillende materialen te verkrijgen. Denk hierbij aan staal, hout en aluminium. Heb je op dit moment een bepaalde voorkeur voor het materiaal van het skelet bij jou in de tuin? Neem gerust eens een kijkje online en ontdek wat voor soort stijlen er zoal zijn waar je uit kunt kiezen.