Dit zijn de belangrijkste duurzame interieurtrends voor de komende jaren

Het inrichten van een huis is natuurlijk van alle tijden, maar tegenwoordig is het extra belangrijk om te letten op de duurzaamheid van trends en producten die je voor je huis aan wil schaffen. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om door de bomen nog het bos te zien wat betreft interieurtrends, laat staan duurzame interieurtrends. Vandaar dat we in deze blog een aantal trends bespreken, van dupligordijnen kopen tot screens voor zonwering, het komt allemaal voorbij. Dus ben je bezig met de inrichting van je misschien wel nieuwe huis en ben je op zoek naar de meest duurzame trends op dit moment? Lees dan snel verder en lees alles over duurzaamheid in huis.

Raambekleding

Met het oog op duurzaamheid en klimaatverandering is het belangrijk om te zorgen voor goede raambekleding die zorgt voor isolatie en zonwering. Vanwege het steeds warmer wordende weer wordt het steeds moeilijker om de zon buiten te houden. De meeste huizen zijn niet gebouwd om warmte buiten te houden, maar juist om warmte binnen te houden. Dit zorgt ervoor dat het in veel huizen moeilijk is om de temperatuur binnen laag te houden bij warm weer. Hierdoor is het extra belangrijk om te proberen om bij warm weer zo veel mogelijk zon te weren. Je kunt bijvoorbeeld dupligordijnen kopen of screens voor zonwering aanschaffen voor de ramen waar veel zon op staat. Naast deze factoren is het natuurlijk ook belangrijk dat je raambekleding zorgt voor sfeer in de woning en dat het geluidsdempend werkt. Ook hiervoor zijn screens voor zonwering geschikt of kun je dupligordijnen kopen.

Groen in en om huis

Het is algemeen bekend dat meer planten en groen in het algemeen beter en duurzamer is voor het milieu. Het is daarom verstandig om zowel binnen als buiten te zorgen voor een fijne groene omgeving. Binnen kun je denken aan wat planten in potten, maar vooral buiten valt veel te winnen wat betreft duurzaamheid. In veel tuinen liggen bijna alleen maar tegels en daar is natuurlijk iets aan te doen. Vervang tegels bijvoorbeeld voor een stuk gras of leg een border aan langs de rand van je tuin. Naast dat je hierdoor duurzaam bezig bent, creëer je ook nog eens een sfeervolle tuin.