Deze badkamertrends van 2022 mag je niet missen

inbouwreservoir

In 2022 is de badkamer allang niet meer alleen de functionele ruimte om je ’s ochtends klaar te maken voor je werk. Tegenwoordig is het ook een plek om heerlijk tot rust te komen. De badkamertrends van 2022 zijn er dan ook helemaal op ingesteld om van jouw badkamer je eigen wellnesscentrum te maken. We vertellen je er graag meer over in dit blog. Lees snel verder!

Trend 1: Een luxe uitstraling

Zoals we al benoemden mag de badkamer in 2022 helemaal bijdragen aan een heerlijk wellness gevoel. Hier hoort natuurlijk een luxe uitstraling bij, alsof je in een sauna of een chique hotel bent. Deze trend wordt ook wel ‘Hotel Chique’ genoemd. Een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen:

– Een toilet met inbouwreservoir. Een inbouwreservoir zorgt dat alle leidingen netjes achter de muur zijn weggewerkt. Zo zie je dus alleen nog het bedieningspaneel van het toilet.

– Een heerlijke regendouche.

– Een whirlpool.

– Of als je de ruimte hebt: een eigen sauna of stoomkabine!

Om deze sfeer door te trekken kun je luxe badjassen ophangen en lekkere verzorgingsproducten neerzetten. En vergeet de verlichting niet! Naast de basisverlichting kun je kiezen voor sfeerverlichting in de vorm van kaarsjes of mooie hanglampen boven je badkamermeubel.

inbouwreservoir

Trend 2: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn inmiddels al een tijdje een trend op interieurgebied, en voorlopig blijft die nog wel even! Voor de badkamer kun je denken aan natuursteen, marmer, cement en hout. Ook nikkel, chroom, goud en grafiet zien we veel terugkomen in moderne badkamers. Deze materialen laat je bijvoorbeeld terugkomen in de vloer, de muur, de wasbak of een scheidingswand. Ook accessoires van natuurlijke materialen zorgen voor een rustige, stijlvolle uitstraling in je badkamer. Met een aantal planten of een wasmand van bamboe maak je het geheel bijvoorbeeld helemaal af.

Trend 3: Aardetinten

Qua kleuren zien we vooral veel aardetinten in 2022. Denk hierbij aan bruin, taupe, beige, zand en terracotta. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld aanvullen met groentinten of met accessoires van de natuurlijke materialen die we zojuist hebben besproken.