Dekbedovertrek kopen: de 3 beste tips

dekbedovertrek kopen

De dekbedovertrek is de meest vergeten aankoop voor het interieur. Toch is een dekbedovertrek kopen niet iets wat je zou moeten afraffelen. Waarom zou je iets wat zo prominent in je slaapkamer aanwezig is zo weinig aandacht geven?

dekbedovertrek kopen

Een dekbedovertrek is misschien wel het eerste wat opvalt als je een slaapkamer inloopt. Bovendien heeft het direct invloed op je nachtrust. Dus neem even de tijd op de ideale dekbedovertrek te kopen zodat je slaapkamer niet alleen mooi maar ook comfortabel is.

Tip 1: let op het materiaal

Tegenwoordig maken ze dekbedovertrekken van eindeloos veel materialen: satijn, katoen, flanel, linnen – noem maar op! Welk soort materiaal voor jou het fijnste is, hangt heel erg af van wat voor soort slaper jij bent. Houd je van luxe? Ga dan voor de uitstraling van satijn. Heb je het snel koud? Dan is flanel de oplossing voor jou. Zo heeft elk materiaal voor- en nadelen.

Tip 2: ga voor een tof design

Smaken verschillen, dus waarom niet ook in je keuze voor een dekbedovertrek je smaak meenemen? Want je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een dekbedovertrek van. Prachtige bloemen, spetterende patronen of juist een effen kleur: het kan allemaal. 

dekbedovertrek kopen

Tip 3: koop de juiste maat

Het lijkt een open deur intrappen maar moet toch genoemd worden: de maat van je dekbedovertrek is belangrijk! Je denkt wellicht dat een iets grotere hoes geen probleem is omdat het toch past, maar een te grote hoes kan ervoor zorgen dat je deken gaat schuiven. Niet fijn!