De veiligheid van het winkelende publiek

loungeset met hoge tafel

Er zijn veel steden waarbij er geen auto’s in de winkelstraten mogen en kunnen komen. Op die plaatsen waar dat nog wel mag, zijn er speciale voorzorgsmaatregelen genomen. Er kunnen grote plantenbakken zijn geplaatst, zodat er geen autoverkeer kan doorrijden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van palen die uit de grond kunnen komen. Op sommige plaatsen is het belangrijk dat er op bepaalde tijden wel auto’s bij de winkels kunnen komen. Er moet natuurlijk bevoorraad kunnen worden. De winkelstraat kan weer afgesloten worden door de palen uit de grond te laten komen. Dat wordt altijd op vaste tijden gedaan, zodat auto’s, die nog in de straat staan, er niet meer uit kunnen. Ze zullen moeten wachten tot de volgende dag.

Winkelstraten aantrekkelijk maken en houden

We moeten ervoor zorgen dat de winkelstraten er allemaal aantrekkelijk uitzien. Dat kunnen we bereiken door het juiste straatmeubilair in de straten toe te passen. Daartoe behoren verkeerslichten, brievenbussen, plantenbakken, lantarenpalen, prullenbakken, urinoirs, banken en veel andere producten. De urinoirs zijn vaak een probleem, omdat ervoor gezorgd moet worden dat ze hygiënisch zijn. Dat wil dus zeggen dat ze met vaste regelmaat schoon moeten worden gemaakt. Om er geen misbruik van te laten maken, moet je op veel plaatsen betalen om in het toilet te kunnen komen. Ook de prullenbakken zijn belangrijk voor het winkelende publiek. Wanneer er te weinig in de winkelstraten staan, wordt er veel rommel op de straat gegooid. Dat moet zeker voorkomen worden. Etenswaren, die op de grond liggen, trekken muizen en ratten aan. Dat moet je niet willen.

Bereikbaarheid voor fietsers

Wanneer er niets aan gedaan wordt, zijn fietsers vaak een doorn in het oog als we naar de netheid kijken. De fietsen worden vaak, en niet alleen door jongeren, op de stoep gezet zonder te kijken waar ze geplaatst worden. In veel gevallen staan ze in de weg en worden ze omgegooid. Om dat te voorkomen kunnen er rijwielbijzethekken geplaatst worden. Wanneer er dat voldoende zijn, kunnen veel problemen met fietsen worden opgelost.

Controle op de snelheid

Wanneer er auto’s door de winkelstraten mogen rijden, is het belangrijk dat het op een veilige manier gebeurd. Voor de toegestane veiligheid kunnen snelheidsdisplays worden gebruikt. Deze displays kunnen door gebruik te maken van symbolen aangeven als er te hard wordt gereden. Automobilisten die een rood logo zien, zullen hun snelheid aanpassen om de veiligheid van het winkelende publiek te waarborgen.