De citrusplant in vele variëteiten

Het zal je misschien verbazen maar een citrusplant waaronder citroenen, limoenen en sinaasappels kunnen perfect in Nederland worden gekweekt. Er zijn tal van citrusbomen die de kweker aanbeveelt zoals de limoen – en citroenplant, de sinaasappelboom, kumquat en limequat maar ook de terrasvriendelijke mandarijnboom. Haal snel een bijzondere plant in huis en geniet vooral van de heerlijke, zwoele geuren die de bloesems verspreiden. Met een beetje geluk heb je straks je eigen fruit als dessert

Breng de tropische sfeer in huis!

Nederland kent geen vorstvrije winters en daarom zijn we geen voorstander om in volle grond te plaatsen. Bij de aankoop van een citrusplant, zit hij al in de juiste potmaat.

Met een vrolijke sierpot die past bij je interieur, kan je de plant makkelijk ‘mobiel’ maken. Een houten bloembak op wielen, geniet onze voorkeur.

Dit betekent dat je ze bij de eerste lente

Tijdens een vorstperiode kunnen ze binnen. Maar de citrusplant doet het ook goed als kamerplant. De gladde, donkergroene bladeren , de bloesems en de vruchten zijn een streling voor het oog. Kumquats en calamondins zijn de beste decoratieve citrusvruchten voor potten, hun kleine oranje vruchten zorgen voor een helder winterbeeld. Mandarijnen zijn favoriet bij kinderen.

Daarnaast kopen steeds meer kantoren deze planten aan. Een frisse plant naast je bureau doet het altijd beter dan een uitkijken op een kale muur of saaie collega!

Verzorging en aandacht

Tropische planten hebben niet veel water nodig. Plant ze best in een waterdoorlatende pot zodat de wortels niet verdrinken. Zon vinden ze heerlijk en voeding kan na de winterrust. Vraag raad aan uw kweker! We zijn voorzien van een rijk gamma aan buiten – en binnenplanten en zien toe op de kwaliteit. Aangekochte planten kun je zelf ophalen of bij je thuis laten leveren. Dat kan vooral bij grote planten best handig zijn!