De beschutting en privacy van de tuin

In de lente en de zomer komt het zonnige weer naar Nederland toe. Heerlijk in de tuin kunnen relaxen, feesten of zelfs werken. Het kan allemaal. Naast een loungeset of tuinstoelen zijn er meer dingen die nodig zijn om de tuin goed af te maken. Een belangrijk onderdeel van de tuin is de schutting. De schutting creëert beschutting, zorgt voor plekken met schaduw en waarborgt de privacy van de bewoners. Dit laat zien dat de schutting een essentieel onderdeel van de tuin is. Een composiet schutting bestellen zorgt dus voor meer dan alleen een mooi uiterlijk in de omringen van jouw tuin. Waar zijn deze schuttingen te halen?

De winkels voor de tuin

Een schutting is vaak een van de vele producten in een assortiment voor tuinwinkels. Een voorbeeld van zo’n tuinwinkel die over veel beschikt is de tuinhoutcentrale. Winkels die zich specialiseren op het gebied van de tuin hebben in een assortiment alles wat een tuin nodig heeft. Deze winkels beschikken over vlonderplanken, tuinplanken, tuinpalen, tuintegels, tuinhekken en dus schuttingen. Als toevoegingen zijn er accessoires voor de montage en  overige spullen zoals schaduwdoeken en tuinmeubelen. Oftewel alles voor de tuin is te vinden in een tuinwinkel zoals de tuinhoutcentrale. Deze winkels beschikken naast de spullen ook ontzettend veel kennis over allerlei dingen die met de tuin te maken hebben.

Geen problemen met vocht

Nu duidelijk waar schuttingen te vinden zijn wordt er nog ingegaan op de composiet schutting. Er zijn composiet schuttingen die houtvezels bevatten en er zijn ook composiet schuttingen die geen houtvezels hebben. Het verschil hierin is dat schuttingen met houtvezels vocht kunnen opnemen en daardoor mogelijk krom gaan trekken. Bij composiet schuttingen zonder houtvezels is dit geen probleem. Deze schuttingen bevatten houtstof in plaats van houtvezels. Dit is dus een belangrijk onderdeel om op te letten wanneer je in de tuinwinkel naar een composiet schutting zoekt.