Badkamerrenovatie met een klein budget

Velen van ons dromen ervan om een ​​serene, luxe badkamer in huis te hebben, net zoals die je in luxe hotelkamers vindt. Renovatie is een geweldige manier om je ideale ruimte te realiseren. Badkamers zijn vaak het nummer 1 project dat verbouwers in hun huis willen aanpakken. Tenzij je onbeperkte middelen hebt, kan het echter moeilijk zijn om te weten hoe je een stijlvolle badkamer kunt creëren zonder al te veel geld uit te geven (Bron: radiatoren discounter).

Hoeveel stellen de experts voor om te besteden aan een badkamerrenovatie?

Het spreekt voor zich dat de kosten van een badkamerrenovatie sterk variëren tussen huizen en afhankelijk zijn van de afmetingen en uitrusting. Er zijn een paar algemene tips over hoeveel te besteden: Voor een hoofdbadkamersuite moet je ongeveer 10% van de waarde van het huis investeren. Dus als je huis 750.000 euro waard is, betekent dit dat je ongeveer 75.000 euro uitgeeft. Voor een toilet wordt aanbevolen om ongeveer 5% van de waarde van het huis te investeren. Echter, het werkelijke bedrag dat de meeste Nederlanders besteden aan een badkamerrenovatie is in feite veel minder: De gemiddelde waarde voor een badkamer geïnstalleerd als onderdeel van een renovatie is rond de 20.000 euro. De gemiddelde waarde voor een badkamer die geïnstalleerd worden in nieuwe huizen is 18.000 euro. De badkamer van je dromen kan worden bereikt als je bereid bent om je huiswerk te doen, het is belangrijk om te weten waar je voor luxe kunt gaan en waar je kunt besparen.

Tips om te besparen op een badkamerrenovatie

Een kleine badkamer kan met een beperkt budget worden gerenoveerd voor slechts vijfduizend euro, grotere badkamers kunnen wel twintigduizend euro kosten. Het is gemakkelijk om over het budget te gaan als je niet voor het onverwachte plant, dus het loont de moeite om je huiswerk te doen en noodgeld te hebben voor het geval de dingen niet volgens plan verlopen. Een groot budget voor veel verbouwers zijn de kosten van vakmensen en materialen, aangezien deze kosten vaak veel hoger zijn dan verwacht. Doe je onderzoek om onbedoelde uitgaven te voorkomen. Enkele voorbeelden van gemakkelijk te vervangen materialen in de badkamer zijn de facetten, de radiator en het douchegordijn.