Alles wat je moet weten over Rockpanelen van De Houtgroothandel

Rockpanel 8mm

Rockpanelen zijn een bekend materiaal in de bouw. Ze worden veel gebruikt voor het realiseren van diverse soorten gevels. De panelen bieden vele voordelen. Dit artikel geeft meer informatie over de Rockpanelen.

Wat zijn Rockpanelen en waar wordt het voor gebruikt?

De Rockpanel 8mm zijn gevelplaten en de platen worden gemaakt uit hoogwaardig materiaal bestaande uit anorganische steenwolvezels van Rockwool. Daarbij wordt gebruik gemaakt van thermohardend bindmiddel om de vezels op te sporen. De delen zijn daarnaast homogeen opgebouwd. De panelen worden gebruikt om diverse soorten gevels van huizen en andere gebouwen te realiseren.

Rockpanel 8mm

Diverse designs

De Rockpanelen van 8mm zijn divers en kunnen voor diverse gevels worden ingezet. Door de diversiteit in designs is er voor ieder gewenste gevel een juiste oplossing. Ook de kleuren die ingezet kunnen worden zijn zeer breed. Op deze manier kunnen woningen en ruimtes gerealiseerd worden die passend zijn voor iedereen.

De voordelen van Rockpanelen

De panelen worden gemaakt van licht en eenvoudig te bewerken materiaal. De randen zijn doorgaans gezaagd en hoeven niet behandeld te worden tegen vocht. Daarnaast is het materiaal flexibel en makkelijk te buigen naar ieder gewenst model. Dit kan erg handig zijn als men bijvoorbeeld een ronde gevel wil realiseren.

Rockpanelen zijn brandveilig en bezitten standaard over brandklasse B. Ook zijn ze kleurvast en hebben ze een lange levensduur van minimaal 50 jaar. Het onderhoud aan de platen is minimaal. De platen eens per jaar reinigen met water volstaat al.

Een ander groot voordeel is het feit dat de panelen milieuvriendelijk en duurzaam van aard zijn. Door zijn duurzame aard heeft het een lange levensduur waarbij een levensduur van minimaal 50 jaar niet ongebruikelijk is. De panelen hebben de eigenschappen van steen maar zijn licht van gewicht. Het lichte gewicht zorgt er tevens voor dat de montage en installatiekosten vrij laag kunnen blijven. Bovendien zijn de panelen UV werend en onderhoudsarm. De basis voor de rockpanelen bestaat uit basalt. De natuur stoot basalt jaarlijks in meerdere hoeveelheden uit. Daarbij bestaan de panelen uit 50 procent gerecycled materiaal. De platen kunnen daarnaast eindeloos worden hergebruikt en passen daardoor uitstekend in een duurzame economie.