3 recycle ideeën voor in de tuin

aluminium veranda van Verasol

1. Keuken of badkamer wastafel

De wastafel is een veelzijdig hulpmiddel in de tuin. Je kan ze goedkoop krijgen op sloopwerven of zelfs gratis bij schroothoopjes. Afhankelijk van de grootte kun je vrijwel elke kleine plant in een gootsteen kweken. Sommige wastafels staan al op sokkels, terwijl andere mogelijk ondersteuning nodig hebben. Of je kan het gewoon op de grond zetten. Het mooie is dat ze al worden geleverd met drainage – het pluggat. Als alternatief kan je een gootsteen en een tuinslang gebruiken om groenten en tuingereedschap te wassen terwijl je buiten werkt. Plaats een emmer onder de gootsteen zodat je het water in de tuin hergebruikt.

P.S. – Stop niet bij de gootsteen. Je kan ook een oud toilet gebruiken als plantenbak voor een grillige toevoeging aan de tuin.

2. Uitvalschermen en Knikarmschermen

Het oude uitvalscherm en het oude knikarmscherm kunnen ook hergebruikt worden, voornamelijk de stof van een uitvalscherm is mooi recyclebaar. Denk bijvoorbeeld aan  het ophangen van een schaduwdriehoek met het gerecyclede stof of maak er een wandscherm van om een mooie toevoeging en privacy te creëren in de tuin. Een nieuw uitvalscherm haal je daarnaast makkelijk en snel bij https://www.rainbow-collection.nl/.

3. Cd’s en dvd’s

Gebruik oude cd’s en dvd’s om vogels weg te houden van het fruit in een boomgaard. Hang ze in bomen, waar de wind ervoor zorgt dat ze bewegen en draaien. De beweging jaagt de vogels weg. De truc hier is om dun touw of visdraad te gebruiken. Bind snaren op meerdere schijven op verschillende lengtes. Bevestig deze aan de boom. Gebruik veel schijven om zoveel mogelijk reflecties in alle richtingen in beweging te krijgen.

Laat jouw recycle ideeën in de comments hieronder achter en misschien leren we van elkaar, want recyclen is goed voor het milieu en dus goed voor iedereen!